20 Temmuz 2011 Çarşamba

Who wants to live forever?



Kim ister ölümsüz olmayı?

Yani ölümsüzlüğün gerçekten ne demek olduğunu düşünen kimse istemez.

Bitmeyen bir ömür düşünsenize...

okullar  okuyorsunuz, öğreniyorsunuz, büyüyorsunuz, çalışıyorsunuz, insanlarla yakınlaşıyor, insanlarla uzaklaşıyorsunuz, aşklar yaşıyor, evleniyor, çocuk yapıyorsunuz, çocuklar yetiştiriyor, okutuyorsunuz, onları evlendiriyor, emekli oluyor, yeteneklerinizi keşfediyor, meraklarınıza vakit ayırıyorsunuz, bişeyler yaratmaya, üretmeye çalışıyorsunuz, torun seviyor, onu da büyütüyorsunuz eee sonra ??

Daha önünüzde yüz yıllar var...  ölmeyeceksiniz...  de ne yapacaksınız?

binlerce kitap okudunuz,  film seyrettiniz, kitap yazmayı denediniz,  müzik aleti çalmayı öğrendiniz, resimler, heykeller, oymalar, boyamalar vs. vs. yaptınız, sergiler açtınız,  dünyanın her yerini gördünüz,  yaşamadığınız,  denemediğiniz bir şey kalmadı eee sonra ??

hayat devam ediyoor...     hayata, çevrenizdeki insanalara ve kendinize daha kaç yıl tahammül edebileceksiniz?

Bence ölüm bir nimettir, hediyedir, bir çok zorluk ve sıkıntı yaşamış insana bütün yükleri atma, sorumluluklardan kurtulma, huzura kavuşma ödülüdür.

Ve ölümsüzlük diye bir şey de yoktur aslında...           
ne çocuk yapmak, ne sanat yapmak, ne  de icat yapmak bizi ölümsüz kılar.

Mozart da olsan Sheakspear de olsan ismin yüzlerce yıldır anılıyor olsa bile bunun sana bi faydası olmaz, çoktan ölmüşsün ,kemiğe toza dönmüşsündür...

Şimdi geliyoruz konunun ana fikrine;

önemli olan elimde varolan kısıtlı süreyi en doyumlu,  en onurlu, en yaratıcı, en cesur şekilde ve en çok hakeden insanlarla geçirebilmektir...

gerisi laf ü güzaf...









4 yorum:

  1. ölüm olmasaydı, yaşamı sevdirmek ve nasıl yaşanması gerektiğini anlatmak için ne kullanılırdı acaba?

    YanıtlaSil
  2. güzel soru. bu arada Julian Barnes'in bir hikayesi vardır 10,5 bölümde dünya tarihi adlı kitabında (Nihal hatırlar), orada ölümsüzlüğü cennet ortamında sorgular adam. cennet bile sonsuzsa bayara gelir konu.:)

    YanıtlaSil
  3. bir de borges'in bi kitabında vardı. önce ölümsüzlük nehrinden su iciyor insanlar, sonra deli gibi ölümlülük nehrini arıyorlar. :)

    YanıtlaSil
  4. bence ölümsüzlük olsaydı sanatta olmazdı. sanat insanın hayata bakan yüzünden çok, yokoluşa dönük yüzünü ilgilendiriyor gibi.

    YanıtlaSil